05 June 2012

Rifqi bila nak berenti berdukung?

Assalamualaikum

4 Julai ni genap anakanda ku Rifqi 3 tahun. Cepatnyer masa berlalu...rasa baru semalam die dok menagis-nagis dalam buai (Rifqi kecik-kecik suke tido dalam buai)...Nasib baik zaman sekarang ada buai elektrik. Kalau tak memang tak boleh wat keje lain melainkan asik membuai die je..;P


Patutla kalau dukung Rifqi skang ni leh sesak napas dibuatnyer...Dah 17.2kg (berat selepas makan) rupanye...alehaiiiiii.Walaubagaimanapun syukur Alhamdulillah Rifqi sihat dan membesar dengan riang-ria..Tapi tulah, peel berdukung tu belum surut-surut lagi.Bila ek die nak jemu berdukung? Bila lintas jalan tu, memang aku akan dukung die because faktor keselamatan. Ini... kat shopping mall pon mau dukung ka...Ayakkkss..baru dukung tak sampai 50 meter dah sosak napeh den..huhu. Lagi-lagi kalau masuk tempat yang die tak biasa...langsung tak mau jalan sendiri...dukung dan dukung lagi..huhu. Dah dibelikan stroller pon takmau naik...tak selesa ke hhhaaaape , tak taulah aku. Ke nak brand baeekk punyer baru mau naik? Ape..zooper,mac laren..errr quiny..ayoooo tak mampu la  koi..

Gambar kat bawah ni sempena koleksi Rifqi berdukung....heheh

Dukung kejap xpe...dukung lama-lama xdaya mama dikk oii

Kalau abah yang dukung...takper...diharuskan..;P

Ker anak aku ni manja sangat or kitorang jer yang memanja-manjakan die sangat sampai dah becor cenggini pon mau dukung lagi? Dulu mase die baby memang tak dinafikan payah nak berenggang dengan die. Masa umur 1month ++ memang kalau nak tido tu mesti nagis dulu. Nak kite berkepit je 24jam ngan die. Bila bangun kejap pegi dapor ke apa, dah die meraung macam kene pukul. Sampai nak gi toilet pon payah.. Kengkadang tunggu ayah die balik keje barulah bleh mandi ala-ala tenang (even kadang-kadang daki pon tak nak gosok weiiii..heh). Bila nak dekat 2months , baru kitorang beli buai letrik coz masalah tak dapat dibendung lagi...kira bila ada buai tu, dapatlah makan dengan tenang sikit.Mudahla bila nak buat kerje-kerrja rumah yang lain. Bila kiter dukung, bukan main suke siap senyum-senyum lagi..iskhhh..budak-budak macam-macam peel.

Sampai sekarang ni pon, nak tido kene ada suasana ala-ala tepi laut gituu...senyap...angin sepoi-sepoi baru mau tido. kalau ada gangguan such as kawan die ajak main ker..alat mainan banyak ker...sure tak mau tido siang hari..malam baru tido macam orang tak ingat dunia. Teringat masa kenduri walimah kakak minggu lepas, malam tu kitorang karaoke la.speaker tu dekat sangat ngan dinding umah.maknanya sesapa yang nak tido masa tu kim salam lerr...alamatnya takkan lena melainkan orang pekak jea bleh tidow..hehe. Disebabkan rifqi dah melalak nak tido (coz satu ari suntuk main tak hengatt), kitorang bawak ronda naik kete, pasang ekon.Nahhh..tak sampai seminit, dah Zzzzzzz...mudahnyer amatttt lahhh powwnnn. Macam-macam karenah la pulak..eh eh eh..

Nampak tu, kaki aku dah terbengkok masa aksi mendukung . maknanya memang den tak daya lerrr.Dah besor dah.

Alehai Rifqi ...bila lah nak ilang manjanya dan tak mintak dukung lagi sana sini...urmmmm

2 comments

Post a Comment

Sila tinggalkan KOMEN anda if nak komen
Tapi kalu suka boleh la SHARE
TEKIU..ENJOY VIEWING...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Adeqrifqi Official Blog. Designed by Whitey Mommy