11 June 2012

Short vacation :Pangkor

Assalamulaikum

Akhirnya, buat pertama kali menjejakkan kaki di pulau yang disebut-sebut orang selalu nih.Perjalanan pergi rase cam jauh jer sebab ikut highway menuju ke utara dan exit di Bidor. Kemudian lalu la jalan yang agak membosankan dengan cuaca yang agak panas hari tu. Mujur anak kesayangan tak meragam dalam kereta hari tu.  Trip kali ni bukan famili aku jer tapi berkongsi satu kereta dengan family member en husband(Shahrul +Nana + Humaira). Lebih menjimatkan..heheh. Bukan apa sekali-sekala berjalan dengan kawan-kawan seronok aper. Tak ler anak tu boring main sorang-sorang. Anak member tu pon sebaya umur dengan Rifqi. Memang sesuai sangat la tu. Kira kamceng gakla buleh memain same-same.Tapi part merebut menan yang aku tak tahan tu..hihi.

 Mama dan Qi...baiknyer anak mama mase dalam kete ni..senang nak control.Good boy :)

 Suasana kat jeti Lumut yang agak lengang.Mungkin sebab kitorang pergi pada hari jumaat. So takder sesak sangat. kira ok la tu kan. Cuaca jer yang agak panas sikit

 Cantikkan air nyer tenang jer.Ni gambar dari atas feri

 my husband n bff
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Semalam penceritaan aku terhenti jap...hehe.boleh lagi ker nak sambung cerita lagik.Mau tak mau, aku tetap nak citer gak,,korang bacelah iyea..ahaks

Oklah tu kan..even percutian yang singkat,inilah yang dikatakan percutian budget..hehe.Feri ni naik kejap jea.Tak la lama maner macam naik feri gi langkawi tu.Dalam 20 minit cam tu la. Tambang pun murah je. RM10 pergi dan balik.memang berbaloi.

Disebabkan kat dalam feri tu da penuh, kitorang lepak kat luar jer.Even cuaca agak panas dan buat muka aku cam sememeh and oily..lantak jer lah,Sapa yang nak belek muka orang time ni kan. Sume muka tengah cam excited menikmati keindahan alam semulajadi Pangkor.Subhanallah..

Dah tak larat berdiri...duduk kat lantai jer lah. Budak-budak ni pon muka dah letih.Tapi tetap layan.Sekali sekala merengek gak tapi berjaya ditenangkan.

Kitorang memilih untuk bermalam kat challet di area pantai Teluk Nipah. Harganya amat-amat berpatutan. Actually, tadi masa sampai kat jeti Lumut , ade sorang brader yang suggest kitorang tempat ni.Harga semalam RM120 (bagi aku murah la coz cuti sekolah mase ni), Condition bilik bersih sangat. Ada satu katil queen size dan double bed kat tepi. Kalau ade anak lagi dua orang memang muat la dalm satu bilik ni. Accomodation lain, ada TV (siap ada satro channel) dan air-cond. 

 Untuk memudahkan pergerakan sambil dapat menikmati keindahan alam dengan jelas, en husband dah booking sebuah motosikal. Sewanya RM30 ringgit sehari. Sbenarnya kalau bukan musim cuti sekolah, sewanya cuma RM15 tapi standard la kan...Yang penting dapat merempit keliling pangkor..huhu.Best!
Rifqi? Campak jer dalam bakul.Diam ler dier..heheh

 Suasana disekitar pantai Teluk Nipah.Dah banyak gerai-gerai dibina. Menjual pelbagai barang kraftangan dan souveniers, baju-baju dan alatan keperluan harian serta yang paling penting ada tempat makan. Memang dekat sngat dengan chalet kitorang.Jalan kai jer.So memang strategik sangat kawasan nih.

Disebabkan kat sini hasil lautnya amat la fresh, apalgi dinner malm tu kitorang order bagai nak rak.Macam ada 10 orang makan jer.Padahal 4 orang jea ;P.Ikan bakar,ikan stim, udang sambal, sotong celup tepung, sup sayur, kerang bakar,nasi pans-panas.Perghhhhhh.....best betul ;)


rifqi and humaira 
Percutian pendek tapi amat bermakna. Apalagi kome..moh ler ke Pangkor.Next cuti sekolah hopefully dapat ler skali lagi macam ni...hehe.kan kan..en husband :)
TQ en azreen kerana sudi bawak mama and Qi jalan-jalan...hehe.lain kali leh jalan lagi ;)




4 comments

Post a Comment

Sila tinggalkan KOMEN anda if nak komen
Tapi kalu suka boleh la SHARE
TEKIU..ENJOY VIEWING...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Adeqrifqi Official Blog. Designed by Whitey Mommy