14 July 2012

The Horror

Assalamualaikum

Hope korang dapat merasai kegigihan aku menaip 2 entry dalam satu malam.Kalau cara yang cenggini maknanya, tuan tanah kedaung dah kemaruk nak merapu..:P. Kenapa ek..aku lately ni makin maha dasat dan pantang jumpe makanan yang sedap-sedap?Dari kek...mihun , nasik sume aku sebat. Dah tu boleh malam-malam macam ni aku lapar lagi...iskhhh..horror la.Takut gemuks balik camner wei :(

 Tak salah makan coklat kan? Pemberi tenaga ..tapi awas dong, jangan diambil berlebihan.Amik lebih maknanya korang bakal menternak lemak lebih dalam badan korang sendri..
 Fast Food : Boleh makan..tak salah apa pada fast food ni pon. Katalah korang tengah lapar giler di waktu ari raya pertama, kat tengah-tengah town.Mamak restaurant sume tutup..haaahh takkan nak tahan perot ye tak...Fast food tak kira ari mesti bukak punyer...Maka sental ajer lah. Makanan segera taksalah.Yang salahnya, manusia yang memakannya tak kira masa..tengah-tengah malam pon leh bedal lagi.yang tu kurang sihat.Kuantiti makanan yang diambil pon perlu diambil kira.Kurangkan yang berminyak,lebihkan yang berzat :)
 Nasi : Karbohidrat paling ditakuti sesetengah orang yang tengah crash diet dan nak kurus cepat. Boleh tak makan nasik setaun? Aku serius talk memang tak akan boleh. Even dah sental roti gardenia sebungkus pon masih lom lengkap rasanya piramid makanan perut aku. Jangan hindari nasik.Nasi ni pembekal tenaga.Cuma kurangkanlah kuantiti pengambilannya.Sesenduk sudeyyyyy...jangan bertimbun macam gunung everest nak meletop pulak.Jangankan pil kurus...tonik ko minum satu gelen pon belum tentu leh kuruskan badan korang..huhu
 Mihun sup : Memang cepat kenyang bila makan ni. Hirup kuah banyak-banyak.Mihun makan sikit je sebab perut dah penuh dengan air..heheh.Ini pon dikira menu sepinggan lengkap.Sebabnya ada lauk, bebola dan mihun.Lagi best kalau ada daging.Tapi korang taukan yang daging ni lambat dicerna..Hirup air rebusan pon jadikler.
Ehh...kerepek? Tetiba jer ada krup krap kan...Kerepek ni hanya sebagai kudapan nyambil nengok TV, mase update status FB or sebagainya.Lagi berseri bila dihidang time festive season.Rasa?..Perghhh plz jangan tanya yea. Aku memang kaki pilih makanan yang sedap-sedap bagi tembolok aku jea.Korang nye taste aku xtau...alami sendiri :)

*CONCLUSION : NO HORROR AT ALL, yang ada sume imej makanan yang lazat-lazat belaka..hehe,jgn mare r...

1 comments

Post a Comment

Sila tinggalkan KOMEN anda if nak komen
Tapi kalu suka boleh la SHARE
TEKIU..ENJOY VIEWING...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Adeqrifqi Official Blog. Designed by Whitey Mommy