01 July 2012

Mood : makan dan shopping

Assalamualaikum

Still mood makan lagi...huhu.Lagi-lagi hujung bulan ni, gaji pun dah masssyuukkk...so jalan-jalan, makan, shopping.Best tul! ;D

 Dimulakan dengan aktiviti 10 jam jalan,driving, eating n shopping activities...uhukhuk...serius best.Tapi bila malam...nahhh..hambik ko..lenguh-lenguh satu badan. Firstly, acara makan kat food court sogo..okiess..this time nak makan melayu style.so aku amik la sume campuran lauk-pauk yang nampak cam air liur meleleh.Sayangnya...bukannya abis pon. Aku yang mengalami KETAMAKAN..;(.Tak baik lah...jangan wat macam tu lagi yer sayang...:)


 Kedua...acara beli mainan untuk putera kesayangan hamba. serius tengok branded toys tu..sumpah tak mampu nak beli.Even rasa teringin sangat-sangat nak beli. Tapi bila tingat balik budak kecik mainnye kejap jer...seminggu -dua jer main betul-betul..pastu lesap ntah ke mana.So...oklah..bagi chance kat anakanda pilih sendiri .Owhh yeah...pilihannya 8 ekor pahlawan ultraman yang gilang gemilang.Tuuu...die...sampai meleleh air liur ankanda coz terlalu admire kepada sang perwiranya...weeee....layanjer lah.


 Okey..okey..kemudian acara untuk mama rifqi plaksss..Lama dah mengidam nih. Sib baik tak meleleh ayaq lioq..Sayangnya SOGO takdak outlet sembonia.Aku ngan penuh rasa kompiden cakap kat en husband..moh ler kiter ke SACC Mall. ada oulet kat sana..apalagi, dari KL berdesup ke Shah Alam plaks.Sambil berlari-lari anaks aku menggeledah ground floor sacc..But....uhuks tak ado upenye...Adusss..mujur en husband lilek-lilek jer coz sayang ngan cik lalingnya ini...Upenye bukan kat sini ler....huhuhu.KONPIDEN JER YE...

OOhohoho...hasil tangkapan aku yang gilang-gemilang lagi cemerlang...Acara tangkapan beg sembonia ini begitu sukses sekali kerana en hsuband dengan begitu licik telah membawa kami ke Alamanda putrajaya hanya dalam masa 25 minit sjer...weeee...bagus2x. Sesampainya di sana terus kitorang menyerbu ke outlet sembonia. Memang tatak lugi ini hali lo...diskaun 40% + 10% for selcted item...Huhuhu..Rambang sehhhh.Tapinya mata melekap kat satu sling bag kaler merah hok new arrival tuhh..Tengok regenya...alalala kebabommm la kan...lupakan sajer hasratku itu.terus kepada beg-beg yg telah ada diskaun sajeler nampak gayanyeh! Menurut kata amoi yang sangat amat peramah itu...ini handbag itu tahan sampai 4 tahun wooo..material genuine leather ..so tatak melekah dan mengelupas selupa kulit mati itu...Ermmm..sangat memberangsangkan ayat motivasi itu.TERUJA SUDAH...



Dan..acara terakhir sebelum menjelang isyak..masa on d way balik ke rumah..nampak la pulak kedai beskal yang bling-bling kat tepi jalan. Semangat nak bagi rifqi mengayuh basikal ala-ala jagoan bagai dah terbayang.Apalagi..terus berenti kat depan kedai tu.Gaya cam nak beli goreng pisang panas jerk kan...Nah anakandaku itu tanpa dapat dikontrol terus menggayakan basikal kaler ijau serindit macam beskal itu die yang punyer...ehem..ehem..kontrol sikit derr...RM100 for tauke beskal.Tekiu..and Chiowww..

POKET DAH KEMPIS , BADAN PENAT, WOKEY>>>MARI KITA PULANG (Muka puas hati habiss...heheh)

1 comments

Post a Comment

Sila tinggalkan KOMEN anda if nak komen
Tapi kalu suka boleh la SHARE
TEKIU..ENJOY VIEWING...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Adeqrifqi Official Blog. Designed by Whitey Mommy