29 April 2012

Santai Mala Nasohah

Assalamualaikum

Semalam aku baru perasan ASTRO bagi tayangan free untuk kesemua 130 channel.Patut la Rifqi terngaga tengok kartun kat disney channel. Heran jugak mulanya..rasanya aku tak melanggan pon. Just subscribe yang family basic je. Sekali-sekali layan kartun kat channel free best jugak ek..hehe.Oo..rupanya ini tanda penghargaan ASTRO kepada pelanggan-pelanggan sempena pemilihan ASTRO sebagai pemenang PUTRA Best Brand Award. So kita semua ni dapatla tengok semua channel start from 27 April sampai 6 Mei 2012. Woww..Kalaumacam ni, patut bagi menang lagi banyak-banyak award. Lagi kasi free macam ini..manyak syok!hehe...

Layan TV banyak-banyak jam pon boleh jadi pening kepala jugak. Pada mulanya semalam dah plan nak pegi ke Pesta Buku Antarabangsa but suddenly baru tau yang jalan banyak tutup kat area KL coz ada perhimpunan Bersih 3.0. Aduyaii..susahkan orang betul la..So terus melencong ke arah Shah Alam. Rifqi dah tak berenti berzikir lagu...maaa..nak nyum (mama..nak makan).Huhu..lapor la tuh.

Yuhuu.peteng-petang memang sedap kalau layan teh tarik. Tapi tak boleh kerap macam ni. Takut gumukss.huhu.Even tak risau sebab Nurlizz Slimming sentiasa ada untuk membantu but diri sendiri kene la control.Sendiri punya badan sendiri jaga maaa...Kalau semua nak sental apa pon tak jadi.

Amatlah secocok dan geografi skali if teh tarik tadi diganding bersama dengan Roti Nan Cheese.My feberet ni...tapi paham-pahamlah ye.Cheese ni dek non...tak boleh selalu-selalu sngat.Sekali-sekali buleh la. Kami berkongsi jer..satu tray kongsi bertiga.;P.Jimat.Bukan kedekut, tapi nak mengawal nafsu makan. Ini belum datang dengan ayam tandoori lagi. Kalau ada..lagi kick!

Abah Rifqi melayan anaknya minum air milo.

Roti Nan dah luak banyak tu..Nyum..nyum..

Dah alang-alang keluar tu..teruskan lagi aktivit santai kitorang.Rifqi memang dah gatal kaki nak main bola kat padang. Lepas maghrib kitorang terus ke Dataran Shah Alam. Mulanya tak happening sangat sebab tak ramai orang.Selang setengah jam kemudian terus penuh orang. Ni semua kes tak dapat nak masuk KL..huhu


Anak-beranak melepaskan gian malam-malam main bola...

3 comments

Post a Comment

Sila tinggalkan KOMEN anda if nak komen
Tapi kalu suka boleh la SHARE
TEKIU..ENJOY VIEWING...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Adeqrifqi Official Blog. Designed by Whitey Mommy